4/21/2009

Fake It Till You Make It



"Kellel on, sellele antakse, ja kellel ei ole, sellelt vöetakse seegi, mis
temal on"
(Mt 13,12 ja 25,29; Mk 4,25; Lk 8,18 ja 19,26)

Karm, kas pole? Kunagi lapsena ei suutnud ma möista, kuidas Piibel selliseid "öelusi" sisaldab.
Aga oleme ausad, nii see ju täpselt ongi!

Kel on raha investeerida, teeb raha juurde. Kellel on hea resümee ja ametikoht, saab üha enam aina paremaid tööpakkumisi. Kui eelarve on tasakaalus ja seal on isegi ülejääk, tekib järgmine kuu veel suurem ülejääk jne jne.

Kel kapitali ei ole, ei saa seda suurendada, kuna kogu olemasolev raha kulub toimetulekuks, ja kuna enamasti jääb puudu, siis on oht vötta laenu ja sattuda "minnusesse", mis = "sinult on vöetud seegi, mis sul on", kuna ilmselt viimnegi omand on laenu tagatiseks pandud (, mis on samahästi kui kellegi teise omand). Kui eelarvesse tekib puudujääk, siis üldjuhul on oodata järgmisel vaadeldaval perioodil veelgi suuremat eelarve auku.

Önneks on korduvalt töestatud, et seda seaduspärasust on vöimalik muuta!
Siin minu soovitused, kuidas surnud ringist välja murda:

  • Eelarveauku kukkujale - üle oma varju hüpata nt tarbimise 0-dieet vöi ekstreemne kokkuhoid piiratud ajaperioodil (NB! mitte praktiseerida pikaajaliselt, vöib tekitada depressiooni!)
  • Peale vallandamist vöi muud madalseisu karjääriredelil - aitab geniaalne bluffimine (, mida ei valda ka muidugi igaüks) ehk "FAKE IT TILL YOU MAKE IT!" Palju edukaid inimesi on hiljem tunnistanud, et nad on teatud eluetapil seda teinud ;)
Inimloomus on juba kord selline, et kui kuskil on uudistajaid, siis peagi tekib sinna järjekord ;)
Miks mitte tekitada kunstlik järjekord ;)

(Pilt Corbis)



1 kommentaar:

  1. See on vist Markovnikovi reegel, et "kellel on, sellele antakse juurde" aga, ka Buffett on öelnud, et parim investeering on investeering iseendasse :)

    VastaKustuta