2/02/2009

Google Translate: nüüd ka eesti keel!

Tänu Paawole sain täna hommikult teada, et juba alates 30.jaanuarist on võimalik kasutada Google Translate (teksti tõlkimise kõigile kättesaadavat veebiprogrammi) ka EESTI KEELEST ja EESTI KEELDE :)...ja seda siis 40 maailma keelest/keelde tõlkimiseks.

Proovisin siis järgi:
Tõlgete sõnastus on muidugi kohati halenaljakas, kuid siin ei saa süüdistada midagi/kedagi muud, kui asjaolu, et keeled ei ole sõnasõnalt tõlgitavad - see sai meile ilmselt selgeks juba koolipingis võõrkeele tunnis.
Aga ka kohmakate tõlgete vastu on rohtu (antud juhul küll vaid võõrkeelest meie emakeelde), millest lugege lähemalt Paawo postitusest.
Selline süsteem peaks olema täielik Hyperbrain, mis suudaks erinevate juurtega ja erisuundades arenenud keeli korrektselt omavahel tõlkida. Aga saame näha, kuhu infotehnoloogia välja areneb meie eluaja jooksul...

Olen sellegipoolest siiralt rõõmus selle võimaluse üle, kuna nüüd saavad kõik need minu blogil klikkijad, kes eesti keelt ei mõista, vähemalt ümmarguseltki aru, millest jutt käib ja kui ei saa aru, siis vähemalt saavad nad kõvasti naerda ;)


1 kommentaar:

  1. Tänan nüüd ka mina, kuna sain teada, juhuslikult sattudes Teie lehele, et on olemas tõlkeprogrammi uuendus eesti keele näol.
    Tiia

    VastaKustuta